“Καπρίτσια”

 

Λίγα λόγια για το έργο

Η παράσταση χορού Caprices /Καπρίτσια, τεχνοτροπίας μπαρόκ, συνόλου έξι χορευτών, διάρκειας 60 λεπτών  πρόκειται να ανέβει από την ομάδα χορού «7ο Βήμα» στο θέατρο ΠΚ για 4 συνεχόμενες Δευτέρες, ξεκινώντας από την 14η Ιανουαρίου του 2019.

 


Ο τίτλος αφορά αφενός στη μουσική της παράστασης, που εμπεριέχει έξι καπρίτσια για σόλο βιολί του Παγκανίνι, και αφετέρου σε μια κωμική ματιά πάνω στα ήθη της γαλλικής αριστοκρατίας του 18ου αιώνα.

Τα καπρίτσια είναι οι ατελείωτες και αδικαιολόγητες απιστίες ενός νέου άνδρα προς τη μνηστή του.

Το θέμα λοιπόν είναι απιστίες και ίντριγκες σ’ ένα αριστοκρατικό σαλόνι του 18ου αιώνα καθώς κάθε μία από τις πέντε γυναίκες διεκδικεί τον νέο για τον εαυτό της.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε δεκαεπτά σκηνές. Τα μέλη του μικρού κοσμικού κύκλου στοχεύουν στην απόλαυση αλλά έρμαια των παθών τους πέφτουν συχνά θύματα των ελαττωμάτων τους με κυρίαρχο αυτό της φιλαρέσκειας.

Πώς τελειώνει όλο αυτό;  Ή καλύτερα, πώς συνεχίζεται;

Σύλληψη – Χορογραφία:                     Καλλιόπη Ιωαννίδου

Χορεύουν:                     Λάτα Φωτεινή, Μπαλλά Μελίνα, Μποτού Εβελίνα,                                           Στεργιάκη Κωνσταντίνα, Ψυχογιός Φίλιππος,                                          Ιωαννίδου Καλλιόπη.

Σχεδιασμός φωτισμών:  Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Χώρος: Θέατρο ΠΚ, Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2,

μετρό και τραμ Ν.Κόσμος.

Τηλ. κρατήσεων 210-9011677

Εισιτήρια: γενική είσοδος 10 €, μειωμένο 8 €.

Online Ticketing: www.pktheater.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.